Coriolan Bacău, la 7 metri de câștigarea Ligii Campionilor!

 

Campioana județului a pierdut finala celei mai prestigioase competiții europene inter-cluburi la loviturile de departajare contra timișorenilor de la MAV Sport

La prima sa participare în Liga Campionilor, Coriolan Bacău a făcut o figură superbă, fiind la un pas de a deveni prima echipă din România care câștigă trofeul. Băcăuanii au pierdut finala disputată duminică, la Terme Catez, în Slovenia, la loviturile de departajare în fața timișorenilor de la MAV Sport, scorul la sfârșitul timpului regulamentar fiind egal, 0-0. Pentru Întuneric, Doboș și Compania, competiția ce a reunit 64 de echipe a fost un adevărat maraton.

Cu opt meciuri în doar patru zile. Repartizați în grupa A, băcăuanii au început Liga Campionilor cu o victorie: 2-0 împotriva israelienilor de la The Mexicans, goluri Corman și Doboș. A urmat singura înfrângere, 1-3 cu albanezii de la Prestige, însă accederea în „șaisprezecimi” a fost asigurată apoi de succesul la scor contra echipei austriece Kontakt: 8-2. Prima fază eliminatorie a scos în calea Coriolanului finalista 2017 a Ligii Campionilor, Ecos Bosna din Bosnia. Băcăuanii s-au impus însă cu 3-2 prin golurile lui Corman, Panainte și Doboș, pentru ca în „optimi” să treacă de croații de la Art Metali Junajted cu 4-3 grație reușitelor semnate de Doboș și Panainte (3). Din „sferturi”, în schimb, a început seria remizelor. Și a jocurilor decise la penalty-uri.

Pentru calificarea în semifinale, Coriolan s-a luptat cu una din reprezentantele gazdelor, Lomanose. Băcăuanii au condus cu 2-0 prin golurile lui Panainte si Doboș, însă slovenii au egalat, împingând meciul în zona loviturilor de la 7 metri. Aici, Coriolan a avut câștig de cauză cu 3-2, Întuneric transformând lovitura decisivă. Careul de ași al semifinalistelor a fost alcătuit exclusiv din români. Semifinala Coriolan- Tazmannschaft a fost și cea mai spectaculoasă. Bucureștenii au condus cu 1-0, băcăuanii au întors rezultatul ca urmare a unui penalty al lui Întuneric și un contraatac al lui Doboș, însă Tazmannschaft a revenit, preluând conducerea cu 3-2. Din fericire, băcăuanii au egalat printr-un sut de la mare distanță al lui Panainte și astfel s-a ajuns la penalty-uri, unde reușita lui Întuneric a făcut diferența (3-2) și a trimis Coriolanul în finală.

Meciul pentru câștigarea trofeu s-a jucat duminică după-amiază, iar oboseala și-a pus amprenta pe evoluția finalistelor Coriolan și MAV Sport Timișoara. Niciuna din echipe nu a reușit să deblocheze tabela, astfel încât s-a trecut, din nou, la loviturile de la 7 metri, care au dat de această dată câștig de cauză MAV-ului cu 2-1. Băcăuanilor le rămâne în schimb satisfacția unui turneu excelent, a unei finale albe și a faptului că au dat golgheterii competiției, Marius Doboș și Ionuț Panainte înscriind câte opt goluri la Terme Catez. Coriolan: Lepădatu, Ciobanu, Boghian, Doboș, Pușcașu, Senteș, Corman, Câmpanu, Panainte, Poancă, Patriche și Întuneric.

 

sursa: www.desteptarea.ro